Gebruik van de telefoon in de auto.

Zoals velen wellicht niet is ontgaan heeft de rechtbank in Leeuwarden beoordeeld dat het gebruik van een telefoon in een telefoonhouder niet strafbaar is. Daarnaast is het ook duidelijk geworden dat het alleen het vasthouden van een telefoon, zelfs als die uitstaat niet is toegestaan.

Veel bestuurders gebruiken de telefoon als navigatie of voor de muziek. Het bedienen van deze apps is gelijk aan het bedienden van de autoradio en verwarming. De voorwaarde is wel dat het toestel in een stevige houder zit.

Daarnaast is ook duidelijk geworden dat langdurig gebruik van een toestel in een houder niet is toegestaan. Hiermee worden apps zoals email en whatsapp bedoeld.

Minister Grapperhaus van V&J is momenteel bezig met het maken van een wetsvoorstel dat hogere straffen mogelijk maakt als blijkt dat bij een ongeval of overtreding het gebruik van een telefoon aangetoond kan worden.


Heeft u al een houder in de auto?

Voor iedere auto is een stevige telefoonhouder oplossing te vinden. Er zijn telefoonspecifieke houders maar ook universele houders verkrijgbaar welke wij kunnen monteren voor u.

Neem contact op met ons of kijk in onze webshop: Carkits & Houders
Staat uw auto er niet bij, stuur ons een mail of bel ons op 0318-690630

Bent u wagenpark beheerder of heeft u een eigen wagenvloot, neem contact op met ons voor een persoonlijk aanbod, wij kunnen alles op locatie inbouwen.

telefoonhouder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *