Samsung stopt definitief met productie en verkoop Galaxy Note 7

Samsung is definitief gestopt met de productie en verkoop van de Galaxy Note 7. Dat heeft de elektronicagigant bekendgemaakt. Eerder was al duidelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf wereldwijd was gestopt met de verkoop van de smartphone.

Samsung heeft nu de Galaxy Note 7 definitief opgegeven, zo schrijven zakenkrant The Wall Street Journalen financieel persbureau Bloomberg. De fabrikant adviseerde eerder al gebruikers van het toestel om hem uit te schakelen en niet meer in gebruik te nemen.

Het definitief stoppen met de Note 7 is een reactie op een nieuwe reeks incidenten rondom de smartphone. Eerder op dinsdag werd al duidelijk dat Samsung stopte met de verkoop van de Android-smartphone. Het ging in totaal om minstens zeven incidenten waarbij de accu vlam vatte.

De oorzaak van vlam vattende accu’s in nog altijd onbekend. De fabrikant riep de Note 7 begin september al terug en bood aan om eerder verkochte exemplaren van de telefoon om te ruilen. Ook de omgeruilde exemplaren bleken gevoelig voor de problemen. De Note 7 had deze week in de Benelux moeten uitkomen.

Bron: Tweakers.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.