In de wereld van communicatie is ook de vaste telefonie constant in beweging. Er zijn heel veel verschillende technieken om met elkaar verbinding te maken. De bekendste zijn natuurlijk analoog en ISDN. Echter zijn er tegenwoordig wat technieken bijgekomen.

Technieken

Analoog

De oudste techniek van telecomland, deze robuuste techniek is bijna overal beschikbaar. Door middel van een microfoon in uw telefoontoestel worden geluidssignalen omgezet naar elektrische stroom welke dan het signaal transporteren via kabels of radiogolven naar de ontvanger waar het signaal weer word omgezet in geluid.

ISDN

ISDN, was de eerste vorm van digitale telefonie. ISDN staat voor Intergrated Services Digital Network, dit is de opvolger van de analoge, POTS-techniek (Plain Old Telephone Service). ISDN is opgebouwd in meerdere kanalen, zo zijn er voice-kanalen maar ook data-kanalen. Hierdoor kunnen meerdere mensen tegelijk bellen en internetten over een en dezelfde telefoonlijn.

VoIP

VoIP, Voice over IP of ook wel IP-telefonie, via deze techniek belt u over een internet-lijn. De spraak van de zender word gelijk omgezet naar data-pakketten en deze worden over de internetverbinding naar de ontvanger gebracht.

Hosted Voice

De techniek is al zo ver dat u zelfs geen telefooncentrale op locatie nodig heeft. Met Hosted Voice, zit uw telefooncentrale in de Cloud en kunt via een data verbinding gebruikmaken van telefonie. Naast de traditionele toestellen is er ook de mogelijkheid om uw mobiele telefoon te gebruiken, zelfs voor doorschakelen binnen uw organisatie.

Wij werken met de diensten van de bekende aanbieders zoals: KPN, Dean One, Ziggo, Galaxy. Samen met u gaan wij opzoek naar het beste aanbod en de beste techniek.