Carkit’s en houders zijn er om veilig gebruik te kunnen maken van uw mobiele telefoon op de openbare weg tijdens het rijden. Het is algemeen bekent dat het bellen tijdens het besturen van een voertuig op de openbare weg niet is toegestaan. Maar wist u dat het zelfs het vast houden van uw telefoon tijdens het rijden niet is toegestaan? Ook hiervoor kan de politie jou al een boete geven van minimaal € 230,00.

Carkit

Heeft jouw auto geen bluetooth of carkit functionaliteit? Dan kunt u deze via een aftermarket systeem inbouwen, de bekendste systemen zijn van Parrot en Bury. Deze systemen werken nagenoeg met alle toestellen. Maar er zijn nog veel verschillen in soorten carkit’s, zo heb je ze zonder scherm of met scherm. Ook zijn de opties niet altijd hetzelfde, denk dan bijvoorbeeld aan muziekstreamen van jouw telefoon.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van het carkit adviseren wij een extra aansluitkabel te gebruiken, deze kabel word vaak een Mute-kabel of ISO2CAR-kabel genoemd. Deze kabel zorgt ervoor dat het geluid van de radio word gedempt om het telefoon gesprek te kunnen voeren.

Bestel een carkit

Parrot MKi9200

Houders

Zoals we hierboven al aangaven is het vast houden van uw telefoon niet toegestaan tijdens het rijden. Dit is omdat het erg lastig is om nou duidelijk te zien of iemand nou daadwerkelijk aan het bellen is als er een telefoon word vastgehouden. Echter, als u gebruikt maakt van uw een houder dan mag u nog wel uw toestel bedienen.

Wij bouwen houders in van het merk Brodit, deze houders worden op een nette manier bevestigd door middel van een schroefloze bevestigingsclip. Daarop word dan een telefoon specifieke houder gemonteerd. Dat kan een houder met laad mogelijkheid zijn of zonder laadmogelijkheid, een zogenoemde passieve houder.

Wij kunnen bijna voor alle auto modellen en toestellen een houder oplossing aanbieden, echter omdat het er zo veel zijn hebben wij er maar een aantal in onze shop staan. Staat uw auto en/of toestel er niet tussen, neem dan even contact met ons op voor een offerte. U kunt ons telefonisch bereiken via: 0318-690630

Bestel een clip Bestel een houder

Brodit Proclip
Brodit houder iPhone SE